Ani děti z prostějovské základní školy v Melantrichově ulici nezůstaly bokem velikonočního dění. Malováním vajíček a následným nastrojením stromku před budovou školy si společně s učitelkami připomněly Velikonoce, navíc si také vyšly do přírody. U Hloučely se zapojily do úkolů Stezky poznání.

„Naše škola vyhlásila předvelikonoční akci ´Za vajíčko vajíčko´ a na čtvrtek pětadvacátého a pátek šestadvacátého března vyzvala všechny žáky e-mailem k domácí výrobě velikonočních kraslic. Vychovatelky školní družiny dva dny po sobě vybíraly malovaná vajíčka, za odměnu si pak žáci odnesli vajíčka čokoládová. Pak všichni společně ozdobili strom před školou a teď probíhá tipovací soutěž, kolik je kraslic na stromě,“ sdělila Večerníku Kamila Sedláčková, zástupkyně ředitele školy v Melantrichově ulici.

Akce pro děti z „Melantrišky“ ale pokračovaly. „V pátek 26. března se uskutečnila Stezka poznání u Hloučely, do které se mohly zapojit děti z prvního stupně spolu se svými rodiči nebo staršími sourozenci. Na akci se také rozdávala velikonoční vajíčka za účast. Bylo připraveno třicet karet s různými úkoly, rébusy a hádankami. Procházka trvala asi hodinu, stezka byla dlouhá zhruba kilometr, začínala u Cavala a zapojilo se do ní okolo sedmdesáti dětí. V pondělí devětadvacátého března pak proběhlo malování křídami na chodník, kterého se účastnili naši prvňáčci. Malovala se hlavně srdíčka jako poděkování našim zdravotníkům v této těžké koronavirové době,“ shrnula děj ze ZŠ Melantrichova Kamila Sedláčková.