Je neuvěřitelné, jak ten čas letí, ale tato rubrika slaví v PROSTĚJOVSKÉM Večerníku krásných deset let. Právě v dubnu 2011 vás zde poprvé přivítala Aneta Křížová při velké premiéře strany pro ženy s příznačným názvem Večernice (předchůdce Servisu pro ženy), která v celém regionu neměla a doposud nemá obdob. „Byli jsme první, kdo zavedl celou stranu věnovanou ženám a nejen jim,“ říká šéfredaktor Petr Kozák a děkuje tvůrkyním novinky, která se uchytila nejen mezi čtenářkami.

Zpočátku každých čtrnáct dnů a posléze minimálně jednou za měsíc po dobu deseti let se takto setkáváme. Původně jsme začínaly ve dvou. Vystřídaly se zde dvě kolegyně, ale je to již pěkná řádka let, co vás z tohoto místa zdraví sólově již zmíněná externí redaktorka.

„Když jsem byla vybraná k tomu, abych vám pravidelně přinášela informace ze světa žen, rozhodla jsem se, že nechci jít tuctovým směrem jako většina časopisů. Chtěla jsem být užitečná a pomáhat v hlubším slova smyslu. Pomoci zdraví či duši, poskytnout pohledy na oblasti, které jsou pro některé třeba méně známé, přivést k zamyšlení či inspiraci. Nemám ráda stále dokola omílaná témata typu, jak se nalíčit, jakou si udělat masku nebo co si koupit za kabelku,“ říká Aneta Křížová. „Kdo je se mnou prostřednictvím novin celá ta léta, tak víte, že se snažím hlavně věnovat alternativním metodám a duchovnu. Pro odlehčení se samozřejmě najdou i jiná témata, ale uvedené je prioritou. Člověk si nemůže myslet, že přinese něco nového pod sluncem, ale občas stačí i malé popostrčení. I to může někomu pomoci,“ pokračuje. „Jsem šťastná, když mi čtenáři nebo čtenářky sdělí, že si uvědomili některé skutečnosti ve svém životě, ať už se to týká zdraví, přístupu, nebo že se díky článku prostě jen zamýšleli. V tu chvíli prostě víte, že má vaše práce smysl. Ono to vlastně není ani práce, spíš poslání. A jsem nesmírně ráda, že díky zpětným vazbám vím, že můj původní vnitřní závazek postupně dochází naplnění,“ vyznala se Křížová.

A obdobně to všichni v redakci Večerníku cítí i v otázce dalšího velkého projektu s názvem PROMĚNA IMAGE. „Moje srdeční záležitost,“ vypálila okamžitě ze sebe slečna redaktorka a říká: „Ačkoliv si každá proměna žádá hodně energie a příprav, stojí to vždy za vynaložené úsilí. Když jsem přemýšlela nad konceptem tohoto projektu, kladla jsem si otázky, proč a co bude cílem… Jednoznačně hrála prim radost a pomoc těm, kteří to nějakým způsobem potřebují. Většinou o tom ani nevíte, ale mnoho účastníků proměny zprostředkované Večerníkem má za sebou těžké životní příběhy, ať už to byla úmrtí nejbližších, překonání nemocí, týrání a podobně. V těchto případech pociťuji, že společně s naším týmem musíme udělat vše pro to, abychom vás učinili šťastnými a splnili vaše sny, protože vždy je důvod žít, usmívat se a najít další cestu životem. Nejsou to prázdné fráze, ale skutečnost, kdy vidíte, jak se vám před očima mění nejen vizáž člověka, ale i jeho duše. Je velmi příjemné vnímat, jak pohodově strávený den vykouzlí úsměvy, radost, vnitřní spokojenost, navíc dodá zdravé sebevědomí. Výsledný efekt hřeje u srdce... A mnohým aktérům se díky proměně podařilo dokonce nastartovat i novu životní etapu. To jsou pocity, které lze slovy těžko vyjádřit, vždy z nich žiji ještě několik dalších dnů. Ti, kteří proměnou prošli, vědí, o čem mluvím,“ přidala Aneta Křížová až dojemná slova.

Děkujeme u příležitosti 10. výročí za podporu a přízeň všem našim čtenářům, kteří ať už pravidelně, nebo příležitostně sledujete seriál PROMĚNA IMAGE či právě Servis pro ženy. Zpětné vazby potvrzují, že jej čtou i muži, což nás těší dvojnásob. To díky vašemu zájmu se můžeme prostřednictvím těchto stran již deset let setkávat, čehož si nesmírně cením.

 

Narozeninový díl tematické strany PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku SERVIS PRO ŽENY můžete najít v tištěném vydání z pondělí 26. dubna