Tohle bylo opravdu velké štěstí! Na první pohled hrůzostrašná nehoda, k níž došlo v pátek 23. dubna na rondelu na Petrském náměstí a Večerník o události informoval v minulém čísle, se nakonec obešla bez zranění. Dle přímých svědectví ke střetu mezi kolem cyklistky a kamionem došlo přímo na přechodu. Navzdory tomu se účastníci rozhodli vše vyřešit bez asistence policie.

Předminulý pátek panoval v centru Prostějova skutečný šrumec, neboť přes město byl odkloněn provoz z dálnice D46. „Ta žena jela po přechodu, řidič kamionu ji úplně přehlédl. Nevšiml si ani, že srazil její kolo a táhne jej pod sebou. Dáma měla obrovské štěstí, že včas seskočila, jinak by tu už asi nebyla,“ popsal přímý svědek události.

Navzdory těmto okolnostem policisté uvedený případ vůbec nevyšetřovali. Proč? „Účastnici nehody se dohodli na míře zavinění a řešení bez účasti Policie ČR. Protože tato událost nepodléhá hlásné povinnosti, nic tomu nebrání. Policisté tedy na místě pouze provedli dechové zkoušky, kterými vyloučili alkohol u obou účastníků,“ reagoval na naše opětovné dotazy ohledně okolností dané záležitosti František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

Večerníku se podařilo zkontaktovat přímo poškozenou ženu. Ta se však k záležitosti odmítla podrobněji vyjádřit. „Jsem ráda, že jsem to přežila a nechci se k tomu už vracet. Mám to pořád před očima, nejraději bych na to zapomněla,“ odůvodnila své rozhodnutí.