Prostějovský region nedisponuje příliš mnoha sportovci, kteří se zúčastní letošní, z loňska odložené letní olympiády v Japonsku. A ještě méně je těch jakkoliv spojených s Prostějovskem, co na LOH 2021 do Tokia poletí s medailovými ambicemi. V zásadě asi jen tenistky – a pak jeden nenápadný cyklista, jenž ani není občanem ČR.

Pochopitelně mám na mysli vynikajícího polského dráhaře Wojciecha Pszczolarského, dlouholetého reprezentanta své země a zároveň od roku 2014 největší oporu místního týmu TUFO PARDUS Prostějov. Byť třicetiletý Wojtek, jak mu nikdo z kamarádů i blízkých neřekne jinak, posbíral během své kariéry spoustu mezinárodních úspěchů, není to žádná namyšlená hvězda.

Právě naopak. Sice trojnásobný mistr Evropy a medailista ze světového šampionátu, přesto velice skromný, slušný, nadmíru sympatický muž. V hlavě to má naprosto srovnané, disponuje vrozenou inteligencí a díky tomu přesně ví, co chce. Ostatně není jen vrcholovým sportovcem, ale i vystudovaným vysokoškolákem. Až za dva měsíce zkusí dobýt též olympijský piedestal, budu mu moc fandit. I když není Čech.