V Další místo, kde můžete bez problémů absolvovat antigenní test na covid-19, najdete nově v těsné blízkosti očkovacího centra ve Společenském domě v Prostějově. Testovací stan zde bude provozovat společnost Koromedics, která se na tom dohodla s vedením prostějovského magistrátu. 

 

Obyvatelé Prostějova se nyní mohou nechat otestovat na koronavirus přímo v centru města. „Vedle ‚Kaska‘ vyrostl odběrový stan, ve kterém od pondělí 31. května probíhá antigenní testování prováděné společností Koromedics. Testování je možné vždy od pondělí do pátku v době od devíti do patnácti hodin. Zřízení nového odběrového místa vzniklo s podporou vedení města s cílem nabídnout obyvatelům co nejsnazší přístup k testování,“ sdělil Večerníku František Jura, primátor Statutárního města Prostějova.

Stejné zdravotnické zařízení provozuje odběrové místo u Sportcentra DDM v Olympijské ulici a jednou týdně testuje také zaměstnance radnice. Antigenní testy prováděné odborně vyškoleným zdravotním personálem jsou hrazeny ze zdravotního pojištění.