Zhruba měsíc budou muset řidiči vydržet uzavírku silnice II/369 u Hanušovic. Čekání se ale vyplatí, protože po dokončení všech stavebních prací se mohou těšit na pohodlnou a bezpečnou jízdu v úseku, který před dvěma lety poškodil sesuv svahu.

„Až doteď probíhala oprava silnice za provozu. Nyní už to bez uzavření komunikace bohužel nepůjde. Prosím řidiče o trpělivost, omezení bude platit jen na nezbytně nutnou dobu,“ řekl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Uzavírku mají cestáři naplánovanou od 19. června do 23. července. Po objízdných trasách provedou řidiče jasně značené cedule. Do Hanušovic tak motoristé projedou přes obce Bohdíkov, Ruda nad Moravou a Olšany, s odbočením na Šumperk a dále na Bludov a Bratrušov. Trasa je obousměrná.

Oprava silnice u Hanušovic je technologicky velmi náročná, protože se musí zpevnit i přilehlý svah. A když něco opravujeme, chceme, aby to bylo pořádně. Z toho důvodu je uzavírka nezbytná,“ vysvětlil dočasné omezení Michal Zácha, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy.