Fotovoltaika se stává stále populárnějším způsobem výroby elektřiny. Tato technologie využívá sluneční energii k přeměně světla na elektřinu a nabízí řadu ekonomických a ekologických výhod. Bohužel však rostoucí popularita fotovoltaiky přitahuje i nepoctivce a šmejdy, kteří se snaží využít současnou situaci a podvodně získat finanční prospěch.

Při výběru dodavatele fotovoltaického systému je důležité vybírat ověřené a důvěryhodné společnosti s dlouholetou historií. Důkladně si zkontrolujte reference a zkušenosti poskytovatele. Podvodníci se často objevují jako nově vzniklé firmy s nejasnými informacemi o své minulosti. Mějte na paměti, že spolehlivý poskytovatel vám poskytne jasnou a srozumitelnou dokumentaci, včetně smlouvy a podrobného popisu služeb.

Podvodníci také využívají metodu požadování předběžných plateb bez řádného poskytnutí služeb. Mějte na paměti, že profesionální dodavatelé fotovoltaiky obvykle nevyžadují předběžné platby nebo žádají pouze minimální zálohy. Pokud vás někdo žádá o velkou předem zaplacenou částku, buďte velmi opatrní a požadujte jasný rozpis služeb, které budou poskytnuty.

Předtím, než se rozhodnete pro konkrétního poskytovatele fotovoltaiky, zjistěte si více informací o jeho kvalifikaci a licencích. Oprávněný a profesionální dodavatel by měl mít certifikáty a licence potvrzující jeho odbornost a způsobilost. Zkontrolujte také, zda má společnost pojištění odpovědnosti za případné škody.

Pokud si nejste jisti, kterého dodavatele zvolit nebo kterou smlouvu podepsat, vyhledejte odbornou radu. Kvalifikovaní odborníci v oblasti fotovoltaiky vám mohou pomoci s výběrem spolehlivého dodavatele a poskytnout cenné rady a doporučení.

 

Tematickou stana PROSTĚJOVSKO & FOTOVOLTAIKA najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 26. června