Fotbalové trápení v Kralicích na Hané nebere konce. Když už by si člověk řekl, že dosáhlo na nejhlubší dno, tak přišlo ještě tragičtější období. Nastalá situace zatím nebere konce. Po prvních dvou zápasech, tedy lépe řečeno třech poločasech, je to nelichotivá bilance 1:19 a nedohraný zápas ve Velké Bystřici je věcí, která nevěstí nic dobrého. Tady bude potřeba téměř zázrak, aby se vše dostalo alespoň do normálního fungování.

Po pádu z krajského přeboru přišel obrovský odliv hráčů, který se logicky dalo jen těžko nahradit. Rok ustálení a snahy o záchranu vyšly, jenže po něm zatím začalo paradoxně ještě horší období. Slova, že sezóna začne až v září, jsou možná pravdivá, ale aby tomu tak po prvních zápasech vůbec bylo. Po takových výsledcích by se těžko kdo mohl divit, že to raději vzdávají.

Je otázkou, zda za tím stojí víra ve vlastní schopnosti, či snaha nalákat ještě nějaké posily, ale pokud to není alespoň jeden z těchto argumentů, pak zůstává s podivem, proč se do takových veletočů vůbec v Kralicích pustili. Zapomenout totiž nejde ani na místní rezervní celek, kde se pravidelně ukazuje, že odehrát duel ve stejný čas je prakticky nemožné skloubit se snahou o body.

Kdyby se klub rozhodl upustit od varianty dvou celků a rezervu odtrhnout, udělal by lépe. Mohl tak například v klidu přihlásit I.B třídu, kde by mohl třeba i bojovat se hráči, kteří za Kralice skutečně hrát chtějí i o postup zpátky. Takto se z fotbalové bašty postupně stává nedobrá adresa.