Hokejová sezóna se blíží ke svému finiši. S jejím koncem se každým rokem začínají také řešit možné odchody a příchody. To stejné platí i letos, a i když se ještě přestupní trh nerozběhl, je jasné, že i v táboře Jestřábů dojde k výrazné obměně. A rozhodně ne první během posledních let.

První změna přišla na trenérském postu, kde hned po první sezóně skončil na lavičce kouč Jiří Šejba, kterému zlomil vaz katastrofický konec ročníku. Kromě něj však čeká velkou obměnu také hráčský kádr. Zatím se ví především o odchodech z klubu a nejedná se pouze o hráče na hraně sestavy.

Před letošním ročníkem přitom k výrazné obměně kádru došlo. A hned po jediné sezóně zase měnit kostru mužstva? Dost riskantní krok. Samozřejmě k určitým změnám dochází každoročně v každém klubu, ale musí to mít jasné opodstatnění.

Pokud se však každým rokem bude měnit polovina kádru včetně klíčových hráčů tvořících kostru týmu, jen těžko se dá očekávat určitý progres, který by si jistě přáli i fanoušci. Mužstvo si zkrátka musí nejprve sednout a pak už jen vhodně doplňovat.