Má nechat lidi, ať si do přírody vyvážejí, co chtějí? Nebo se s tím nemá smířit i za cenu případných komplikací? To je dilema, před kterým dle svých slov stojí starosta Bedihoště Jiří Zips. Je to už dva roky, co objevil u bývalé skládky na katastru obce prostějovského řemeslníka s autem a vozíkem naloženým odpadem. Strhla se mela, ke které byli přivoláni policisté. S odstupem času Večerník zajímalo, jak celá záležitost dopadla.

Přistižený muž po celou dobu tvrdil, že na bývalou skládku nevyvážel odpad, ale naopak si zde nabíral kompost, který chtěl zužitkovat na své zahrádce. V souvislosti s rozbitím mobilu svědkovi svého počínání pak hovořil o tom, že pouze nechtěl, aby ho někdo fotil.

Celá věc skončila u přestupkové komise prostějovského magistrátu, která rozhodla, že ani jeden z účastníků sporu se proti zákonu neprovinil. „S tímto závěrem kategoricky nesouhlasím. Svá tvrzení o vyvážení odpadu mohu opřít o fotografie a videozáznam. I proto to tak nechci nechat a chystám se v této záležitosti podat stížnost ke Krajskému úřadu v Olomouci,“ netajil svoji nespokojenost Jiří Zips. Případ budeme i nadále sledovat.