Lehce a rychle zbohatnout? To ani náhodou... Dívka v Prostějově šeredně doplatila na svoji naprostou naivitu, když se nechala zlákat prostřednictvím internetového portálu nabízejícího nákup kryptoměny. Naletěla i údajnému obchodnímu zástupci, který po registraci mladé ženy za pět a půl tisíce korun získal její veškerá data a osobní údaje. Zájemkyně o kryptoměnu se posléze asi moc divila, že přišla o více než půl milionu korun!

 

Prostějovská kriminálka už šetřila celou řadu internetových podvodů, o jednom z nich informovalo i minulé vydání Večerníku, ale tento vévodí snad všem statistikám, co se týká způsobené škody. „Začátkem ledna tohoto roku se nechala lapit na inzerát nabízející investování do kryptoměny a zhodnocení finančních prostředků mladá žena z Prostějovska. Nabídka byla lákavá, proto poškozená zareagovala a vzápětí ji kontaktoval zástupce „rádoby“ investiční společnosti. Jak již bylo několikrát v našich obdobných případech uvedeno a popsáno, zaregistrovala se poškozená za necelých 5 500 korun a instalovala si do svého zařízení program umožňující vzdálený přístup,“ sdělila Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

To, co následovalo, dívku toužící po lehkém zbohatnutí vyděsilo. „Pachatel se samozřejmě dostal po přihlášení k jejím finančním prostředkům a začátkem února z jejího bankovního účtu odčerpal přes půl milionu korun,“ šokovala mluvčí krajské policie. „Událost šetříme pro podezření z trestných činů podvodu a neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací,“ dodala Miluše Zajícová.