Prostějovský hokej v posledních letech zažil mnohé otřesy, provázely i „A“-tým. Z nadšených vítězů play-off druhé ligy v roce 2014 se stali jen o pár měsíců později otloukánci. Následoval růst, jehož vrchol můžeme dát zhruba do roku 2018. A poté propad, když po minulé mizerné sezóně odešla většina hvězd a tahounů.

Zdálo se, že klub s menším rozpočtem a po praktickém rozpadu týmu bude mít velký problém složit konkurenceschopné mužstvo. Ukázalo se však, že skepse v tomhle případě nebyla namístě. Tým, který je složený téměř výhradně z hráčů do třiceti let, zatím šlape solidně. A to i přes mnohá „přestože“. Daří se mu, přestože má vcelku nezkušený kádr, přestože nemá téměř žádné hvězdy, přestože brankářská dvojice není úplně vyvážená, přestože tým je velmi úzký. A samozřejmě přestože koronavirus, i když ten pochopitelně neničí jen Jestřáby.

Ti přitom zatím ukazují spíše dobré stránky. Jejich výsledky a ve většině zápasů také hra naznačují, že nejenže se klubu podařilo sestavit konkurenceschopné mužstvo, ale že tento tým může opět myslet na příčky, jako v minulých letech, tedy na nějaké páté šesté místo. Tento odhad lze podepřít faktem, že v posledních zápasech tým nepodal vůbec špatné výkony, a to přesto, že nebyl favoritem a hrál dost nekompletní.

Zatím se tak dá říct, že nečekané se stává skutečností. Prostějov je černým koněm Chance ligy. Věřte mi!