Pro fotbalisty nastalo období zimní přípravy. Neoblíbená část roku, která souvisí především s nabráním fyzické připravenosti, se už pomalu rozjela nejen u profesionálů v eskáčku, ale i v regionu. A letos to zase konečně vypadá, že by se normální přípravy mohli dočkat všichni, což je pozitivní zpráva.

V posledních dvou letech to kvůli covidu příliš možné nebylo a trenéři i hráči museli tak nějak experimentovat. Řešily se různé individuální tréninky a přípravných zápasů nebylo tolik, jak byli hráči dříve zvyklí. Teď je zase vše při starém a od krajských po nejnižší úrovně všichni doufají, že se budou pravidelně scházet v dostatečném počtu.

Svým způsobem ale měly poslední dva roky i něco do sebe, protože v řadě klubů se některé praktiky jistě osvědčily i pro tuto zimní přípravu. Různé individuální plány ohledně nabírání fyzičky a delších běhů tak stále častěji využívají trenéři individuálně, aby se na trénincích mohli zaměřit spíše na fotbalové věci než jen počítání kilometrů.

V neposlední řadě se zase vrátí bezproblémové scházení a řada přátelských, která už některé celky dokonce rozjely. Snad návrat k normálu bude znát i v rámci jarních bojů, kterých se fotbalová veřejnost už teď nemůže dočkat.