Více možností, jak trávit volný čas, nabídnou už letos Vrbátky svým obyvatelům. Obec se totiž rozhodla investovat do některých svých hřišť. V plánu přitom není jen oprava, ale také jejich doplnění. V jednom případě pak také důležitá změna využití.

Celkově by ráda obec nechala zvelebit hřiště za zhruba dva a půl milionu korun. Vrbátky v té souvislosti zažádaly o část finančních prostředků Ministerstvo pro místní rozvoj. „Součástí projektu je rekonstrukce prolézačkových věží, které jsou deset let staré, a materiál na nich dožívá. Rekonstrukce se budou týkat hřišť u mateřských škol ve Vrbátkách a ve Štětovicích, dále také hřiště u sokolovny v Dubanech,“ prozradil starosta obce Pavel Novotný.

Obec ale nezapomněla ani na odrostlejší obyvatele. Hodlá tak doplnit workoutové hřiště a zároveň také proměnit k nepoznání hrací plochu ve Štětovicích. „Ve zdejším parku je asfaltová plocha, kterou chceme proměnit ve hřiště pro skateboardy. Byl zde už z dřívějška požadavek na alespoň dvě překážky. Zastupitelé nakonec na svém jednání schválili prostředky právě také na vznik skateboardového hřiště, které dosud v obci chybělo,“ konstatoval Pavel Novotný. Podle jeho odhadu by měla být nová a staronová hřiště hotová na podzim.