Správní orgán bude trestat muže, který si za hlavním nádražím v Prostějově rozdělal obrovský „táborák“. V ohni pálil vše, co mu přišlo pod ruku, včetně pneumatiky či matrace. Hlavně chtěl ale z pogumovaných kabelů získat měděné dráty a ty odvézt do sběru. Ve „výdělku“ mu však zabránili strážníci, práci měli i hasiči.

„V sobotu 6. února po čtrnácté hodině byl na linku 156 nahlášen rozdělaný oheň na prostranství za hlavním vlakovým nádražím. Pro hlídku, která vyjížděla událost prověřit, nebyl problém podle stoupajícího kouře najít přesné místo,“ poznamenal úvodem Petr Zapletal, tiskový mluvčí Městské policie Prostějov.

U ohniště našli strážníci dvaačtyřicetiletého muže. „V otevřeném ohni spaloval matrace, gumové izolace, pneumatiku a další různé materiály za účelem získání kovů, které chtěl později odevzdat do sběrných surovin. K uhašení ohně byly na místo přivoláni hasiči. Muž hlídce uvedl, že se nachází ve složité finanční situaci a tímto způsobem si chtěl vydělat nějaké peníze,“ objasnil okolnosti ohýnku Zapletal s tím, že chlapíka spalujícího i zakázaný odpad čekají hodně velké patálie. „Svým jednáním je podezřelý z přestupku proti zákonu o ochraně ovzduší a celá záležitost bude oznámena příslušnému správnímu orgánu,“ prozradil mluvčí prostějovských strážníků.