Za stále dost omezujících hygienických opatření proti šíření koronaviru platných během uplynulých týdnů korfbalisté SK RG Prostějov společnou přípravu dosud neobnovili. Přesto podnikli alespoň distančně-individuální formou několik jiných akcí.

Dvě dubnové soboty patřily výletům na konkrétní místa, kam se členové místního korfbalového oddílu měli v rámci klubové výzvy sami vydat a pořídit si tam selfíčko. Ze snímků pak vznikly fotografické koláže zveřejněné na facebookovém profilu SK RG. Nejprve se takto cestovalo (jakkoliv po vlastní ose) 10. dubna na Bělecký Mlýn, následně 17. dubna k Podhradskému rybníku.

Kromě toho se hanácký klub vrátil k pravidelným on-line tréninkům, tentokrát každé úterý pod vedením extraligového hráče ergéčka a reprezentanta ČR, současně i mládežnického kouče Petra Galíčka. Zatím proběhly dvě tréninkové jednotky, přičemž se živě připojilo a na dálku makalo vždy okolo čtyřiceti zájemců.

Korfbal se také o minulém víkendu dostal na televizní obrazovky ČT SPORT, a to prostřednictvím přenosu finálového duelu špičkové nizozemské ligy. Jednou ze spolukomentátorek ve studiu přitom byla prostějovská odchovankyně Lenka Faltýnková, která se loni vrátila z Brna, ovšem vinou covidu za svůj mateřský oddíl ještě neodehrála jediné utkání.

Snad se to v nové sezóně konečně změní – a zdaleka nejen to!