Netradiční hudební počin si nedávno připsali učitelé i jejich žáci Základní umělecké školy v Němčicích nad Hanou. Společně se totiž rozhodli jednak připomenout vlastní školu, zároveň vyzdvihnout celý region. A jak jinak než umělecky – konkrétně hrou na nástroje a zpěvem. Výsledkem je přehraná a přezpívaná hymna mikroregionu Němčicko.

„Ta písnička je hymnou mikroregionu, náš učitel Křivánek ji složil snad před deseti lety. Pořád se to vytahovalo jen při akcích Němčicka. Nám se to zalíbilo, chtěli jsme tedy zpropagovat školu a nastartovat nás žáky i veřejnost písničkou. Tak jsme se vyhecovali a vypustili to do éteru,“ poznamenal ředitel ZUŠ Němčice nad Hanou Ladislav Gazdag, který ve videu rovněž účinkoval.

Nyní si může pochvalovat, že nahrávka vzbudila velký ohlas. Mnohem větší, než podle svých slov čekal. „Má to snad dvacet tisíc zhlédnutí, nečekali jsme až takový ohlas a že se toho lidi chytnou. Jsme moc rádi, že se to lidem líbí a vzbudilo to spoustu kladných ohlasů,“ raduje se Gazdag.

Škola počinem zároveň vysílá k veřejnosti vzkaz, že se život vrací pomalu do normálu. Jak se přitom ukázalo, sami představitelé mikroregionu byli z nápadu užaslí. „Popravdě jsem to nevěděl, bylo to spíš takové překvapení. A naživo by se měla hymna hrát 20. června v Němčicích nad Hanou na slavnostech. Jsme zvědaví, zda bude zahrána a zazpívána také na akci mikroregionu v Hrušce,“ usmívá se předseda mikroregionu Kamil Štětař.

 

https://www.facebook.com/zusnem/videos/1124892824690149