Počet nakažených covidem-19 v posledních dnech v rámci celé republiky klesá, hygienici ale zároveň upozorňují na fakt, že rapidně přibývá počet zemřelých s nákazou koronaviru. Tomu odpovídá i Večerníkem zjištěná informace z prostějovské nemocnice. Statistika zemřelých na covid-19 je zde během podzimní epidemie skutečně tragická a zveřejněné číslo až vyráží dech!

 

V prostějovské nemocnici podle sdělení tiskové mluvčí Radky Miloševské aktuálně leží 83 pozitivně testovaných pacientů, z toho 16 ve vážném stavu na lůžkách oddělení ARO, nebo dokonce J.I.P. „Od počátku září k dnešnímu dni bohužel podlehlo v nemocnici onemocnění covid-19 celkem 37 pacientů. Jednalo se o těžce nemocné, polymorbidní pacienty ve vyšším věku,“ šokovala v pátek odpoledne Radka Miloševská, mluvčí společnosti Agel provozující Nemocnici Prostějov.

Ve špitále se však potýkají s dalšími problémy. „Stále chybí zhruba pětina personálu, ne všichni jsou ale nakaženi. Ale pozitivní je, že uvnitř personálu už nepřibývají noví nemocní. Personál se tak bude postupně vracet do práce,“ sdělila Miloševská, které se Večerník o víkendu ještě zeptal, zda má nemocnice dostatek lůžek pro pacienty s covid-19? „Ano. V pátek šestého listopadu otevírala nemocnice další kovidovou jednotku s deseti lůžky, aby si vytvořila prostor pro víkend. Hospitalizací nyní přibývá rychle, například jen během pátku bylo přijato do péče šestnáct nových pacientů. Nemocnice však propouští pacienty do domácí péče i během víkendu, a tak současně nastavené kapacity budou dostačovat,“ uklidňuje tisková mluvčí.