Prostějovské divadlo je zpět v plné síle! Již včera odpoledne zahájilo sezónu pohádkou Vodník Česílko a v nadcházejících měsících se pak mohou diváci těšit na spoustu jedinečných představení. Do konce roku chystá městské divadlo přes třicet vystoupení, která budou nepochybně rozdávat radost a tím u svých diváků přispějí k výraznému posílení imunity.

Městské divadlo v Prostějově konečně bude moci využít svoji plnou kapacitu. Bude určitě k čemu. Publiku totiž dluží odehrát představení hned za dvě sezóny. 

Dětem se rozzáří oči

Nejdříve se dočkaly své slibované pohádky děti. Několikrát přeložené představení Vodník Česílko

divadla Scéna Zlín našlo svůj termín na včerejšek, tj. v neděli 29. srpna. Malá či velká inscenace pro děti je do konce kalendářního roku připravena na každý měsíc. „V září se v rámci Prostějovských hodových slavností pochlubí s novinkou Divadlo Plyšového Medvídka, které uvede detektivní příběh Záhada dědečkova dvorku. A ze Slováckého divadla Uherské Hradiště přijede pohádková gangsterka pro celou rodinu Lichožrouti. V říjnu je na programu mašinka z ostravského Divadla loutek přiveze Pohádky o mašinkách. V listopadu se poradujeme se sokolskými bratry Čeňkem a Břéťou v klauniádě Divadla Bolka Polívky Letem sokolím. A prosinec bude patřit jednomu z nejúspěšnějších divadel pro děti u nás – Divadlu Drak z Hradce Králové. V příběhu o narození Ježíška Vyšla hvězda nad Betlémem zazní známé i méně známé vánoční písně,“ shrnula produkční Městského divadla v Prostějově Hana Šprynarová.

Hvězdy míří na Hanou

Naprosto výjimečné divadelní kusy čekají nejen na předplatitele Městského divadla v Prostějově, ale i na diváky, kteří předplatné nemají. Podzimní sezóna bude plná výrazných hereckých osobností. „Prostějovští diváci se mohou těšit na Milana Kňažka, Jana Révaie, Matouše Rumla, Martina Hofmanna, Milana Šteindlera, Adriana Jastrabana, Ivu Pazderkovou, Martinu Randovou, Janu Paulovou a mnohé další,“ navnadila Hana Šprynarová.

Komedie nebo inscenace vycházející z filmových i knižních bestsellerů přivezou oblastní divadelní soubory z Pardubic, Šumperka, Hradce Králové a Příbrami i pražské a brněnské soubory – Divadlo pod Palmovkou, Divadelní spolek Kašpar, Divadlo Na Jezerce, Divadlo Bolka Polívky a Městské divadlo Brno.

Létající Rabín oslaví 20 let

I nabídka koncertů bude mimořádná. Klavírista Ivo Kahánek ukáže, proč je držitelem Ceny Anděl 2019 v kategorii klasická hudba a řady dalších. Houslový virtuóz Jaroslav Svěcený se vrací do Prostějova s projektem Nejen šanson v gala. Moravská filharmonie Olomouc ve svém Slavnostním koncertu zahraje slavné melodie z československých filmů. Kytarista Michal Svoboda a mezzosopranistka Radka Rubešová představí koncertní pořad s názvem La Búsqueda „Hledání“. „Závěr roku bude patřit nejslavnější prostějovské klezmerové kapele Létající rabín, která oslaví 20 let od prvních kroků na prknech jeviště v Městském divadle v Prostějově,“ uzavřela Hana Šprynarová.