Má platný soudní zákaz řízení, přesto za volant usedla. Strážníci městské policie v sobotu 28. srpna poblíž hlavního vlakového nádraží zastavili osobní auto, jehož mladá řidička porušila předpisy. Po zastavení se však začaly dít věci! Mladá dáma bez řidičáku se rychle od volantu přemístila na zadní sedadla a její místo zaujal druhý člen osádky. Tato vyvedená dvojice však hlídku neoklamala.

 

„Ve večerních hodinách při vykonávání autohlídky nedaleko hlavního nádraží upoutalo pozornost strážníků osobní vozidlo, které porušilo dopravní značku zákazu vjezdu. Vozidlo zastavili předepsaným způsobem za pomocí modrých majáků a světelného nápisu stop. Na první pohled bylo evidentní, že řidičem je žena,“ sdělil základní fakta o případu Petr Zapletal, tiskový mluvčí Městské policie Prostějov.

Následovala ovšem „fraška“ v podání osádky zastaveného vozidla. „Žena ihned po zastavení přelezla do zadní části vozu za sedadlo spolujezdce. Ve vozidle se nacházel také třicetiletý muž, který se naopak okamžitě přesednul na místo řidiče. Při kontrole oba z vozidla vystoupili a strážníkům se dvojice snažila namluvit, že řídil muž a žena pouze cestovala na zadních sedadlech,“ popsal herecký výkon osádky Zapletal. 

Následujícím prověřením vyšlo najevo, proč se pokusili hlídku městské policie oklamat. „U pětadvacetileté ženy byl zjištěn odebraný řidičský průkaz. Pro podezření na trestný čin oznámila hlídka zjištěnou událost Policii ČR. Ta si po příjezdu na místo celou záležitost převzala k dalším úkonům,“ uzavřel mluvčí prostějovských strážníků.