Nepojedou zbytečně. Kvůli plánovanému příjezdu mobilního týmu do města se konická radnice rozhodla pro jistotu dopředu zjistit zájem o očkování. Výsledek byl pozitivní, očkovat by se tak mělo už v pondělí 20. prosince v komunitním centru.

 

Co nejdříve proočkovat co nejvíce lidí. Tento úkol si vzali za svůj zdravotníci z Červeného kříže, kteří projíždějí republikou. Mobilní očkovací tým dorazí v pondělí 20. prosince také do konického komunitního centra. Zájemci ať už o první, či posilující dávku vakcíny proti covidu, mohou na očkování přijít bez registrace.

„Dopředu jsme se snažili zjistit zájem mezi lidmi o očkování. Šlo nám o to zajistit, aby k nám zdravotníci nemířili zbytečně. Jen z Konice se nám ozvalo více jak 60 lidí, kteří přislíbili, že se dostaví, k nim se jistě přidají někteří občané z okolních 21 obcí. Už nyní se tedy dá říci, že očkovat se v Konici před Vánoci určitě bude,“ potvrdil Večerníku na konci uplynulého týdne konický starosta Michal Obrusník.

 

Podrobné koronavirové zpravodajství najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 13. prosince