Čtyřdílná publikace Jiří Wolker – Dílo byla pokřtěna ve čtvrtek 5. března v Městské knihovně Prostějov. Za vydáním Díla stála zejména iniciativa ředitele prostějovské knihovny Aleše Procházky. Byl to právě on, kdo před lety v Divadle Point připravil oceňovanou inscenaci Nahý Wolker. Na vydání tentokrát úzce spolupracoval zejména s Lenkou Sehnalovou, která po několik uplynulých měsíců prováděla korektury celého díla, které souborně vyšlo naposledy v roce 1940. U toho prostě Večerník nemohl chybět.

„To, co jsem tady slyšel, je fakt super! Už jsem slíbil, že si aspoň nějaké básně přečtu, a je mi jasné, že splnění tohoto slibu pro mě bude velkou radostí. Děkuji Divadlu Point a jeho přátelům,“ netajil nadšení prostějovský primátor František Jura bezprostředně po uvedení zhudebněných křehkých Wolkerových básní, které křest doprovázelo. „Přeji, aby se Wolkerova poezie četla a půjčovala!“ popřál knihám do dalšího života Aleš Procházka.
Na vydání publikace finančně přispělo město Prostějov a Olomoucký kraj, i díky tomu lze čtyři knihy koupit za lidové čtyři stovky. Kromě představitelů obou samospráv se akce bohužel účastnila jen hrstka Prostějovanů, jimž byla akce rovněž určena.
Chybět ovšem nemohl Miloš Karásek. Autor podařené a oblíbené sochy Jiřího Wolkera sedícího na lavičce na prostějovském náměstí při této příležitosti představil další ze svých projektů. Tentokrát půjde o devět mramorových desek s úryvky básní, které by měly být rozesety různě po městě. První z nich byla ve čtvrtek odhalena na budově Městské knihovny, další si bylo možné prohlédnout v jejím interiéru. „Zvolili jsme číslo devět, neboť označuje počet měsíců, které nosí nastávající maminka plod v bříšku. Byl bych rád, kdyby prostřednictvím těchto fragmentů Prostějov obrazně řečeno otěhotněl myšlenkami a poezií Jiřího Wolkera. A třeba se po tomto těhotenství ve městě narodí někdo další, kdo bude schopný vyjádřit své pocity s obdobnou prostotou a naléhavostí jako právě Jiří Wolker,“ objasnil Miloš Karásek.