Občané Prostějova i další zájemci mohou i vícekrát týdně absolvovat zdarma test na koronavirus. Slouží k tomu odběrové místo u prostějovského Sportcentra DDM, které je v provozu tři dny v týdnu a je otevřeno všem zájemcům o antigenní testy. Službu zabezpečuje společnost KoRo Medics.



K testování není třeba mít žádanku od lékaře nebo hygienické stanice. Stačí se zaregistrovat na webu, a následně si přímo na místě nechat neinvazivní metodou odebrat vzorek. Výsledek testu je znám během pár minut. České zdravotní pojišťovny antigenní testy uhradí každému klientovi jednou za tři dny. Zájemci si proto musejí na testování vzít příslušnou kartičku pojišťovny. „Odběrové místo mohou navštívit například lidé potřebující negativní osvědčení pro svého zaměstnavatele nebo občané mířící za svými příbuznými do zařízení sociální péče,“ říká jednatel společnosti Koro Medics Jiří Rolný. Nově je možné s antigenními testy vycestovat například na dovolenou do Chorvatska.


Odběrové místo je otevřeno v pondělí, středu a pátek vždy od 16 ho 20 hodin. Zájemci se mohou zaregistrovat k odběru na webu koromedics.cz.
Společnost KoRo Medics kromě provozu odběrového místa zajišťuje testování pro zdejší magistrát a příspěvkové organizace města i pro stovku soukromých firem v Prostějově a okolí.
Koro Medics je nově vzniklým soukromým zdravotnickým zařízením. Zájem o jehož služby v těchto týdnech raketově roste. „Denně přibíráme další a další firmy, kterým pomáháme plnit příslušné vládní nařízení,“ dodává Jiří Rolný. Společnost zaměstnává odborný zdravotnický personál a splňuje všechny zákonné nároky na poskytování této služby.