Smutný pohled se nyní nabízí na dopravní hřiště Sportcentra Prostějov. Je totiž trvale osiřelé. Vládní nařízení z něj nyní udělala prostor, kde se místo dětí prohání maximálně tak vítr. I přesto ale zcela klid na dopravním hřišti na jaře nebyl. Kromě toho, že zde začátkem roku došlo k půjčování lyžařského vybavení veřejnosti, taky byly v plánu některé opravy. A ty už jsou nyní hotové.

„Dělali jsme generální opravu chodníků, všechny jsme vyměnili za nové. Měnili jsme i trámy na lanové dráze. Žádné nové aktivity a atrakce se nechystají, už ani není pomalu prostor. Opravujeme a měníme,“ uvedl vedoucí centra Jiří Novák s tím, že do budoucna je v plánu ještě oprava budovy.

Jak to ale vypadá s vlastní činností? Zatím spolu se Sportcentrem pracovníci připravili aktivity pro děti do přírody. Silnice a křižovatky si na první jezdce počkají. „Třetí týden v květnu už by nás mohli pustit. Nejdříve asi veřejnost a pak školy a školky. Loni nás otvírali čtvrtý týden v květnu,“ uvádí Novák.

Ačkoliv se může stát, že brány dopravního hřiště budou otevřené ještě později. Důvod? Rozdílné podmínky rozvolnění pro různé typy organizací. „Ve všech nařízeních střediska volného času nemohou fungovat. Takže sportovní oddíly ano, ale organizace jako my ne,“ povzdechl si Jiří Novák nad nařízeními vlády.