Tohle byl pro Kladky velký den! Spousta lidí si uplynulou sobotu 12. června nenechala ujít příležitost nahlédnout do prostor nedávno zrekonstruované budovy obecního úřadu, kde se v budoucnu budou pořádat větší společenské akce. Velkým lákadlem pro stovky návštěvníků z řad místních i lidí z okolí byly také pečené makrely připravené místními hasiči, přítomným na návsi hrála kapela Poslední kovboj.  

 

 

Konečně už nebudou muset pochovávat basu pod širým nebem! V Kladkách se po letech podařilo vybudovat nový společenský sál, který bude sloužit pro konání společenských akcí v obci. Ten v obci citelně chyběl. „Stará hospoda je už zhruba deset let zavřená a jinak u nás prostě nebylo kde udělat ani svatební hostinu,“ nastínil starosta Kladek Josef Hofman.

To se nyní změnilo. Po kompletní rekonstrukci nezůstal v budově kámen na kameni. „Kanceláře se přesunuly z patra do přízemí a nahoře vznikl prostor, kam se vejde kolem stovky lidí. Těším se, že v něm budeme moci v zimě uspořádat třeba ples. Ale bude tu i řada dalších akcí od soukromých oslav přes dětský maškarní ples či setkání seniorů. Také se sem přesune pochovávání basy, které jsme zatím vždy museli dělat venku,“ radoval se Josef Hofman.

S opravou obecního úřadu v Kladkách se začalo loni v květnu, práce se podařilo dokončit letos v dubnu. Realizace projektu vyšla na 17,8 milionu korun, z toho 10 milionů obec získala na dotacích ze státního rozpočtu.