Kriminalisté dopadli zloděje, který se s tím v Prostějově prostě nepáral. Bral vše, co se nabízelo, a během posledních dvou měsíců se dopustil hned pěti krádeží. Tam „čorknul“ kolo, jinde zase peněženky s hotovostí i platebními kartami. Nepohrdl ani šperky, v obchodech bral voňavky a jiné zboží, za které samozřejmě „zapomněl“ zaplatit. Teď ale spadla klec. Přestože nejde o žádného nebezpečného vrahouna či násilníka a celkovou škodu způsobil „jen“ za čtrnáct tisícovek, třicetiletý muž putoval z policejní služebny rovnou do vazby!

 

„Prostějovští kriminalisté sdělili obvinění třicetiletému muži, který se opakovaně dopouštěl majetkové trestné činnosti. Od srpna se v Prostějově dopustil několika krádeží a bral to, co se namanulo,“ informovala Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

A následoval výčet lumpáren, kterých se mladý muž v Prostějově dopustil. „V Palackého ulici ukradl za stojanu uzamčené jízdní kolo, které tam nechala mladá žena. Z října má na svědomí hned tři skutky. V prvním případě našel v obchodním centru v ulici Dukelská brána platební kartu, kterou vzápětí zneužil k zaplacení pěti nákupů a majitelce tím způsobil škodu za necelé dva tisíce korun. Ve druhém úřadoval ve stejném centru, tentokrát v jedné z prodejen odcizil z vnitřní police prodejního pultu peněženku s osobními doklady poškozené, dvěma platebními kartami, finanční hotovostí 1 000 korun, poukazem ke kadeřnici a stříbrným řetízkem. Do třetice v říjnu ukradl kolo, které nechala poškozená ve volně přístupné společné chodbě domu v Rejskově ulici. Začátkem listopadu šel do prodejny v Janáčkově ulici, kde si v marketu vsunul za tričko pět kusů deodorantů a u pokladny za ně ´zapomněl´ zaplatit a zaplatil pouze za plechovku nápoje. Celkově ve všech pěti případech způsobil škodu za necelých čtrnáct tisíc korun,“ vypočítala mluvčí krajské policie. 

Jak policisté zjistili, zadržený zlodějíček má už jednu zkušenost ze šikmé plochy zákona. „Poučením pro něj nebylo ani to, že zhruba před rokem vyšel na svobodu z výkonu trestu odnětí svobody. Nyní byl obviněn z trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Kriminalisté dali podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který státní zástupce akceptoval a soud rozhodl o jeho umístění do vazební věznice, kam byl eskortován a bude tam s největší pravděpodobností pobývat až do rozhodnutí soudu,“ konstatovala Miluše Zajícová.