I na poli nejnižší krajské soutěže se bylo rozhodně na co dívat. Čtveřice celků v „A“ skupině I.B třídy Olomouckého KFS má za sebou dva póly. Trojice potvrdila, že patří k tomu lepšímu, co grupa tvořená z Prostějovska a Přerovska nabízí, a dařilo se jí bez větších výkyvů držet krok po celou soutěž. Obráceně tomu bylo ve Vrchoslavicích, kterým sice vyšel start do soutěže, ale následně se zdecimovanému kádru nepodařilo navázat na první zápasy a z problémů se do konce ročníku už nevyhrabal. Jak na tom byly jednotlivé týmy konkrétně?

Stále se zlepšující herní progres i výsledky potvrdily Otaslavice a staly se nejúspěšnějším regionálním celkem v této skupině, kdy sezónu zakončily na pátém místě. Jednoznačně se tak ukazuje, že mužstvo už se po postupu před čtyřmi lety v soutěži zabydlelo a nedělá mu problém prohánět se i s těmi nejlepšími. Nebýt covidu na konci podzimní části a špatné pasáže v jarních odvetách mohlo být v „Metlích“ ještě veseleji. Nejvíce pyšní mohou být svěřenci kouče Hona na domácí bilanci, když na svém trávníku byli nejlepší ze všech.

To stejně platí i o Pivínu, který skončil hned o příčku za nimi a z domácí pevnosti dělal téměř po celý ročník nedobytnou tvrz. Kromě zkušených matadorů Pavla Valtra či bratrů Svozilových mužstvo sázelo i na mládí a tento mix mu přinesl konečnou šestou pozici.

V Klenovicích na Hané příliš radosti po první polovině soutěže nebylo a kouč láteřil především na tréninkovou morálku, což očividně na jaře přineslo ovoce. Mužstvo začalo trénovat, zvedlo se a podařilo se mu spodním patrům tabulky odskočit. Na lepší jak osmou příčku to nakonec nestačilo, ale náskok deseti bodů na devátý celek vypovídá o tom, kam parta kouče Horáka spíš patřila.

Ve Vrchoslavicích to byl jiný příběh, který mohl dopadnout smutně. Start sezóny byl přitom snový a mužstvo po čtyřech kolech okupovalo druhou příčku s deseti body. Jenže od té doby do konce podzimní části ani ťuk. Přišly zápasy, kdy „Vrchátka“ hrála i v menším počtu, a to zkrátka na konkurenci s krajskou konkurencí stačit nemohlo. Často to byly opravdu výprasky, které se podepsaly na psychice zbývajících zdravých hráčů. Jarní dávka dalších deseti bodů ale o bod na záchranu přece jen stačila. Uff.

Do nového ročníku dorazila do této skupiny řada změn a bude zajímavé sledovat, jak si nováčci poradí. Jedním z nich bude i vítěz okresního přeboru Brodek u Prostějova, takže pro diváky další derby s velkým D na obzoru, protože kromě soubojů Pivína s Klenovicemi na Hané přijde na řadu opět i sousedský souboj Brodku u Prostějova s Otaslavicemi. Jediná smůla, že oba tyto šlágry vycházejí na stejné kolo.