Ta zpráva je sice staršího data, ale mrzí i teď. Město dalo na hřbitov konve, někdo je ukradl. A já si říkám, zda se vyplatí něco dělat, když tady máme pořád obyvatele, kteří kradou, ničí, ničeho si neváží. Podívejte se na okolí popelnic s tříděným odpadem, neustále rozbité odpadkové koše, posprejované zdi domů. Toto je regulérní vandalismus! Snad bude jednou řádně potrestán.

Mrzí mě také to, že ač se radnice snaží sebevíc, naráží na nezájem. Co mám na mysli? V době covidu magistrát pomáhal podnikání ve městě štědrými dotacemi a dnes, když je léto a podnikatelé by mohli byznys rozjet ve velkém, protože lidé mají více volna a máme tu i turisty, tak čtu vývěsky tipu „DOVOLENÁ“, „ZKRÁCENÁ PROVOZNÍ DOBA“ a podobně. Ano, i podnikatel má nárok na dovolenou, ale asi by se měl rozmyslet, kdy na ni vyrazit. Stačilo by trochu ekonomicky přemýšlet, vždyť více lidí znamená větší zisk a svým způsobem i reklamu pro město, kterému by se mohl ten či onen podnikatel odvděčit kapku za to, že mu bylo pomoženo.

Asi nejmarkantněji vidíme ignoraci v projektu Corrency. V době, kdy byl psán tento příspěvek, bylo v uvedeném portálu zaregistrováno 21 subjektů! Lze se přitom dočíst a tedy dozvědět mnoho, dovolím si odcitovat jen pár slov: „Z rozpočtu města jsme vyčlenili částku pět milionů korun, jež budou po přihlášení občanů do systému rozděleny tak, že každý bude mít možnost získat hodnotu dvakrát 500 Correntů, což je ekvivalent dvakrát pět set korun českých. Díky Correntům a svým vlastním prostředkům budou moci občané nakupovat produkty a služby s padesátiprocentní slevou u svých oblíbených obchodníků, kteří se do tohoto projektu také zapojí," přiblížil projekt primátor Prostějova František Jura. „Díky Corrency je možné vzít veřejnou podporu a přímo prostřednictvím občanů ji přinášet k podnikatelům a organizacím. Největší výhodou je jednoduchost celého systému, kdy se cílená podpora dostane k prostějovským podnikatelům levně a rychle. Především tím ale do podpory od města zapojujete přímo občany, kteří se mohou rozhodnout, koho darem od města podpoří. Vše je přehledné a snadné,“ vysvětlil CEO společnosti Corrency Petr Stuchlík. Tak nevím, kde jste vy všichni podnikatelé, opravdu vám toto nestojí za to? Chci věřit, že konečné číslo zapojených subjektů bude podstatně vyšší. Ale pozor, je důležité, aby se registrovali i občané, a to hned dvě kategorie – senioři od 65 let věku a děti prostřednictvím svých rodičů ve věku 0–15 let. Registrace jsou již ukončeny a já jsem opět zvědavý, kolik občanů se přihlásilo. Bohužel nemám ze svého okolí velkou odezvu, tak snad budu mile překvapen.

Nezájem, to je slovo, které mě napadá velmi často. Vidím ho u voleb, vidím ho u jednání zastupitelstva. Nejhorší ovšem je, že ho vnímám všude kolem sebe. Připadá mi to, že už zase každý žije ve své ulitě, zanadává si, ale to je tak asi všechno. Kdyby se ho náhodou někdo zeptal na jeho názor před kamerou, tak zřejmě uteče.. A kdyby se ho někdo zeptal, jak se zapojí do dění ve svém městě, tak bude mlčet. Kritizovat umí každý, máme na to třeba pár specialistů v zastupitelstvu, přibližně devadesát procent členů ve známé facebookové skupině Prostějov bez cenzury a je smutné, že se tací najdou i třeba ve skupině Prostějov – historie a i jinde. Je mi kapku líto pana primátora, který se snaží dle svého nejlepšího vědomí a svědomí a stále musí zakopávat támhle o poleno, támhle o klacek a támhle nevím o co, co mu stále někdo hází pod nohy. Asi už je také unaven, ale zájem o město neztrácí, pojďme ho tedy následovat.