Sympaticky dnes působí jediný profesionální oddíl v regionu 1.SK Prostějov. A to ne pouze herně nebo výsledkově, ale také skladbou hráčů. Kromě toho, že je tým mladý, energický, tak zejména dává prostor odchovancům. Což je skvělé z mnoha důvodů.

Ten první je sportovně ideologický, kdy by se měl klub snažit o budování identity a určité značky a ztotožnění s fanoušky. Za druhé jde o důležitý signál směrem k dorostencům nebo i žákům. „Nemakáte zbytečně,“ říká. „Snažte se, pracujte na sobě, chtějte po sobě víc. A když budete dobří, můžete jednou reprezentovat své město, můžete do áčka.“ To je pro řadu fotbalistů stále lákavé, ukázat se před domácím publikem, před „svými lidmi“.

Je to dobrá motivace, ostatně ne nadarmo se třeba někdy říká, že nevyhrál tým lepší, ale odhodlanější. Jinými slovy motivovanější. Mít nějaký cíl, to je ve sportu nesmírně důležité. V opačném případě hrozí stagnace nebo konec kariéry. Právě přístupem k vlastním odchovancům ale eskáčko ukazuje, že „sázka na mládež“ není v jeho případě jen frází. Ale že má navíc smysl.