Prostějovské volejbalistky tak vlastně mohly být svým způsobem rády za sice bolestně nepříjemné, leč aspoň sportovně přirozené vypadnutí s covidem-19 oslabeným Olympem Praha. Představa, že by otočily nepříznivý vývoj čtvrtfinálové série, postoupily mezi elitní ligovou čtyřku a pak by se místo medailových bitev dočkaly kruté stopky, je děsivá.

Takhle si Hanačky své sedmé místo naprosto zasloužily se vším všudy. A klubové vedení hned po nevydařené sezóně začalo řešit, jak pro tu příští zastavit výkonnostní i výsledkový propad. Změny ve složení hráčského kádru teď ponechme stranou, neboť ještě probíhají. Spíš se zaměřme na možná překvapivý tah s návratem doyena Miroslava Čady do čela realizačního týmu VK.

Brzy osmašedesátiletý nezmar poprvé ukončil trenérskou kariéru již před pěti roky. Načež se vrátil jednou (2017 jako hlavní kouč), podruhé (letos v lednu coby asistent) a teď vlastně potřetí (znovu jako první lodivod). Což ze všeho nejvíc svědčí o faktu, že zkušenosti, odbornost i autorita respektovaného praktika jsou pro současné vékáčko zatím nepostradatelné.