Každým dnem se prostor pro dohrání soutěžního ročníku fotbalistů zkrac

uje. Druhé sezóny v řadě, která bude anulovaná, se nechce dožít nikdo z funkcionářů. U klubů je ten názor vesměs podobný, ale už nezaznívá od jednoznačné většiny.

Čím déle se navíc bude čekat, tím bude přibývat otázek k odehrání zbývajících zápasů podzimu. V nižších soutěžích zbývají odehrát tři kola, zde je tedy problém zřejmě nejmenší, protože stále by mohl zůstat čas i v případě nuceného odložení.

U soutěží, kde však zbývá více duelů, už by mohly nastat větší potíže, pokud by se některé ze zápasů nemohly z různých důvodů odehrát. Největším strašákem bude samozřejmě covid, kdy by mohl některý z klubů sklouznout do karantény. Také však nemusí přát počasí, které už zhatilo nejeden zápas.

A zde tak vyvstává otázka, jak moc by případné komplikace ovlivnily regulérnost soutěže? Času na dohrávky dohrávek už totiž vážně nenajdeme a výsledky řešit jakkoliv jinak než na hřišti není pro sportovní stránku dobře. A už pouze jediná soutěž řízená Fotbalovou asociací naruší posloupnost. Snad se tedy po posledním červnu bude mluvit spíše o výkonech než o mimosportovních rozhodnutích.