Ahoj všichni,

nedá mi to, abych se tentokrát kapku neohlédl do března a k něčemu se nevyjádřil. Tehdy se nám v republice rozmohl takový nešvar. Na pár místech – v Ostravě, Uherském Hradišti či Českých Budějovicích – se něco událo, následně byl plný Facebook videí z těchto událostí a k nim se rozproudila ale opravdu vcelku brutální diskuse, která se pak přenesla i do celostátních médií a tiskovin.

Mnozí z vás se již asi dovtípili, o čem mluvím, a těm ostatním to vysvětlím a hned přidám i svůj vlastní názor. Na výše jmenovaných místech, ale určitě i jinde se někteří občané nechovali v souladu s aktuálními protiepidemickými nařízeními, a tudíž se často i na upozornění spoluobčanů dostali do kontaktu s represivními složkami. Vůči těmto se i nadále chovali arogantně a vyzývavě, proto dané represivní složky použily zákonné prostředky k nastolení pořádku. A teď ten názor.

Videa, která jsme viděli, neměla povětšinou začátek, kde by byla vidět akce, viděli jsme pouze reakci, což vyvolalo o celé události milnou představu. Pokud někdo nedodržuje, co má, a ještě navíc provokuje, pak logicky může očekávat, že dobře nedopadne. Za prasárnu považuji zaštiťovat se u těchto provokací dítětem, protože dítě jako živý štít snad používal jen ten dobytek z Islámského státu. Na druhé straně si ovšem nemyslím, že je potřeba na provokatérovi trénovat úpolové sporty, protože to, co například předvedl „budějický“ příslušník, mi připomnělo vítězný chvat Lukáše Krpálka v zápase v kategorii nad sto kilogramů. A mě jen napadlo zeptat se toho příslušníka na dálku: „To jako fakt?“ Chápu dlouhé služby a přetažené nervy a něco o tom vím, ale tohle fakt ne!

Tudíž jsem rád, že v prostějovském regionu represivní složky používají zdravý rozum. A za to jim chci poděkovat. Snad se rozum vrátí i do hlav některých spoluobčanů a podobná videa už neuvidíme.