Že po sedmiletce prostějovského dobrodružství definitivně odejde sportovní manažer Jiří Vykoukal a již nechtěného kouče Jiřího Šejbu hned po roce nahradí Aleš Totter, to se vědělo minimálně několik týdnů, šlo jen o potvrzující razítko ze strany vedení klubu. Ale že se realizačním týmem LHK prožene tak razantní vítr – srovnatelný s big bangem v hráčském kádru – to do jisté míry znamená překvapení.

Pozitivní zprávou určitě je, že se realizák početně dost rozšířil, navíc o zajímavá jména. Asistent Vlastimil Wojnar nasbíral (stejně jako Totter) navzdory relativně nižšímu věku už dost trenérských zkušeností, specialista na rozvoj individuálních dovedností Petr Hubáček i brankářský guru Vlastimil Lakosil mají za sebou top hráčskou kariéru a snad také slibnou perspektivu v nových rolích, kondiční trenér Martin Finkes dělal před deseti lety Prostějovanům kapitána.

Určitou kontinuitu místně-vztahovou navíc zaručuje pokračování zdejších patriotů Ivo Peštuky, Josefa Ovečky, Radka Meidla a Radomíra Holibky se stejnou nebo částečně upravenou pracovní náplní. Ze všeho nejdůležitější však samozřejmě bude jedna věc: jakým způsobem bude tenhle nově sestavený ansámbl dohromady fungovat.

Jinak řečeno, aby zvláště některé personální posty nebyly spíš jen napsané na papíře a jejich nositelé se dané profesi skutečně naplno věnovali. Aby se jejich přínos pro mančaft neomezoval pouze na víceméně externí pomoc jen s občasným dojížděním na pracoviště. Aby se znovu časem nešetřily peníze tam, kde by se škudlit i přes ekonomicky těžkou dobu rozhodně nemělo. A aby obměněný realizační tým vytvořil jak schopnostmi kvalitní, tak lidsky soudržný kolektiv.

Zapomenout přitom nesmíme na úplně stěžejní „maličkost“. Totiž o jaké mužstvo hráčů se tenhle realizák vlastně bude starat. Někdo totiž musí veškeré plány štábu velitelů realizovat přímo na ledě...