Těžké období tvoření týmu na novou sezónu zdaleka nekončí. Spíše dokonce teprve začíná. Mnoha hráčům ještě v týmu nedoběhla zkouška, další v ní naopak neuspěli. A už nyní je jisté, že vedení klubu za ně bude muset rychle hledat náhrady.

Hlavní neznámou jsou však hráči, kteří se vrátili do olomoucké Sigmy, odkud do Prostějova přišli. Borci jako Langer a Spáčil zejména na jaře moc prostoru nedostali. To se ale nedá říct o Zlatohlávkovi s Matouškem, oba dva patřili pravidelně do základu. A nebýt zdravotních problémů, útočil by Matoušek směle na deset vstřelených branek za sezónu. Zlatohlávek byl pak rovněž velmi vytěžovaný a produktivní, byť v posledních zápasech se trochu ze hřiště vytratil a zpravidla zápasy nedohrál.

Právě k nim se nejspíš ale upírají zraky trenérů nejvíc. Dostanou tito hráči šanci v lize? Nebo je čeká návrat do Prostějova? Samozřejmě buďme spravedliví. A přejme čtveřici posun. Trenéři a vedení však nepochybně tajně doufají, že se aspoň dva z hráčů zahlásí ještě letos v Prostějově. Mají k tomu dost pádný důvod, a sice útok, který i přes úspěšnou sezónu (či spíš právě kvůli ní) doznal obrovské řady změn.

Nejen Zlatohlávek a Matoušek totiž odešli, přičemž oba patřili k oporám ve směru dopředu. Ale taky třígóloví Davidové Píchal a Jurásek, kteří zamířili do ligy. Pokud by k nim přibyl ještě Zlatohlávek a Matoušek, měl by Prostějov problém. Koudy to vepředu sám s Vichtou (který je navíc stále jen na zkoušce) neuhraje, taky není nikde psáno, že se bude opakovat skvělá desetigólová sezóna Jakuba Kopřivy. A produktivita, o níž správně odejitý trenér Šustr říkal, že zas tak veliká nebyla, by mohla jít ještě níž.

Takže ne obrana, ne přetlak v záloze. Ale ofenzivní část pole, tam nás (stále) bota tlačí.