Od globálních úspěchů výsledkových pojďme k jednomu místnímu pořadatelskému. Týká se tenisového turnaje ve čtyřhře neregistrovaných PROSTĚJOV CUP 2021, jenž proběhl poslední červnovou sobotu v areálu TK Agrofert PV za Kosteleckou ulicí.

Tuhle akci určenou sice pro sportovní „amatéry“, leč organizovanou bez jakéhokoliv přehánění na profesionální úrovni zničilo před rokem nepříznivé počasí v podobě vytrvalého deště. Loňské zklamání hlavního organizátora Martina Krupičky z téhle smůly bylo logicky obří.

Přesto ani na chvíli nezaváhal a místo rezignace okamžitě začal se svým parťákem Petrem Dosedělem i dalšími pomocníky chystat jubilejní desátý ročník. Jeho přípravy průběžně zabraly skoro celých uplynulých dvanáct měsíců, bez ohledu na jiný strašák koronavirových komplikací.

Když se potom 26. června sjelo na místo konání kompletních čtyřicet přihlášených dvojic, celý den nezapršelo a obětavá práce na dokonalém zajištění turnaje byla maximálně zúročena, dostavila se zasloužená satisfakce. Navíc umocněná triumfem domácího páru Husařík, Trčka. Super!