Ahoj všichni,

pomalu, ale jistě se přiblížil čas prázdnin a dovolených. Vím, že v téhle podivné době zní termín prázdniny velmi zvláštně, protože žactvo bylo mimo školy víc jak půl roku, ale i přes opatření obecné povahy pana ministra školství, který si myslí, že ve školách bude živo i v červenci a srpnu, prázdniny vskutku nastanou. Ono totiž řemeslnické práce a opravy se neplánují podle toho, jak se pan ministr vyspí, ale podle toho, jak dopadnou výběrová řízení mezi firmami a kdy pak ty firmy mají čas. A také jde o bezpečnost žáků, aby se nepotkali třeba s letící taškou nebo zedníkem, případně malířem, takže školy vážně prázdniny mít budou, ať se to rejpalům líbí, nebo ne.

Termín dovolená zní asi taky divně, jelikož nejdříve musíme vymyslet, kam se vlastně dostaneme, potom za jakých podmínek se tam dostaneme, což znamená, kolik budeme potřebovat potvrzení, očkování, testů a podobných „legrácek“. Vyrobit papír, to nám problém nikdy nedělalo, otestovat, tak s tím už to mají někteří horší a vymýšlí kraviny, jak se tomu vyhnout. A pak tady máme očkování a upřímně v tom i já vidím problém. Takže až se vyzbrojíme administrativou, popřemýšlíme, kam jet. Znamená to sledovat zprávy, kde je jaká epidemická situace a jaká opatření a co musíme mít na nose nebo zase v kapku, tedy opět papíry. Řeknu vám, že raději asi zůstanu v domácích luzích a hájích a kromě toho osobní důvody mne povedou k tomu, abych se zdržoval spíše na své adrese, jelikož i doma je rekonstrukcí třeba.

Chvíli se chci věnovat také počasí. Dlouhodobá předpověď tvrdí, že letos bude vlhké deštivé léto, ale to se mi nelíbí. Takže asi častěji než kdy jindy budeme sledovat i rosničky, abychom vůbec někam mohli vyjet.

V každém případě letošní léto bude kapku jiné než ta předešlá, nicméně ho mějte krásné.

Marty