Intenzivní práce s celkem, dlouhé rozmýšlení a až pak doplnění. A také ukázka koncepčnosti. Tak působí v posledních letech sestavování „A“ týmu 1.SK Prostějov.

Nejinak je tomu i letos. Původně se tedy očekávaly spíše kosmetické úpravy (psali jsme tak třeba před pouhými dvěma týdny…), opak je ale nakonec pravdou. Změnami prošla středová řada, hlavně však útok. Směrem dopředu se prostřídalo hned několik hráčů, jak Píchal, tak Jurásek a Zlatohlávek budou týmu chybět.

Nicméně eskáčku se podařilo najít adekvátní náhrady. Alespoň tak se tedy jeví situace po prvních zápasech. V Kušejovi, Žákovi a Jiráčkovi získalo plejery, kteří umí dát hře ráz, udávat její tempo. V Jiráčkovi navíc přišly cenné zkušenosti, které přeci jen ve středu pole po odchodu Jana Poláka do sportovního důchodu trochu chyběly. Nyní ve středu zálohy nejenže nechybí zkušenosti, ale ani konkurence, podobně jako třeba v obraně, i zde si trenér Jarošík může vybírat.

Celkově je tak tým ne slabší, ale přinejmenším stejně silný jako ten, který před pouhými šesti týdny zakončoval sezónu na třetím místě tabulky. Tehdy možná ještě trochu nečekaném, nyní však naopak očekávaném, plánovaném a žádaném. A ne náhodou. Současný mančaft má na to, aby toto umístění přinejmenším zopakoval.