Hokejová sezóna se blíží a s ní je stále blíže i uzavření soupisky hokejových Jestřábů. Aktuálně jsou na soupisce dva brankáři, osm obránců a patnáct útočníků. Přičemž dva hráče ještě Jestřábi neuveřejnili, trenér Totter zároveň připustil, že další hráči jsou ještě na zkoušce. Suma sumárum je to oproti loňsku pokrok. Tehdejší tým byl sice solidní, energický, ale také nepočetný. Což ale platilo i v některých předešlých ročnících, tým byl početně silně omezený, řada hráčů zde působila pouze formou střídavých startů. Stačilo, aby se zápasy Chance ligy křížily s extraligou a byl problém.


Nyní je situace jiná. Hráči jsou zde vesměs na hostování, trenéři tak dopředu vědí, s kým mohou počítat. Hlavně však je jich celkově více. Na třiadvacet, potažmo pětadvacet hráčů do pole už se dá větší část sezóny uhrát. A patnáct útočníků? Sen. Nikde totiž není psáno, že trenér Totter bude chtít hrát vždy se čtyřmi pětkami. Nyní má šanci na to, aby opravdu vytvořil v týmu vysoce konkurenční prostředí. Nechceš makat naplno? Nevadí, máme tu dva hráče, kteří tě dokáží zastoupit…
Problém ale zůstává u obrany. I s nově oznámeným Patrikem Husákem, který od svého posledního angažmá u Jestřábů nabral cenné zkušenosti, je obránců osm. Což nemusí stačit. V situaci, kdyby se jeden zranil, další byl například zcela z formy, jsme na šesti. Přitom v minulých ročnících měl s obranou Prostějov problém. Nejen s obrannou hrou jako takovou, ale i s počtem hráčů. Nejednou hráli Jestřábi na pět, nebo dokonce jen na čtyři obránce. To snad při osmi becích nehrozí, i tak se ale jedná o hraniční počet.
Na druhou stranu je třeba říct, že aktuálně na tom v jiných klubech nejsou lépe. Šumperk, Poruba, Vsetín, Havířov. Tam všude mají nyní na soupisce uveřejněných obránců stejně nebo i méně. Pouze Přerov se dvanácti beky všechny v okolí přebíjí. Prostějovských osm tak nijak nevybočuje. Pokud se ale jedná o stav konečný, mohli by mít Jestřábi v průběhu ročníku problém.