Poslední rok a půl s pandemií koronaviru není ničím příjemným a opravdu velmi zasáhl i sportovní odvětví. Momentálně čísla zase rostou a vláda nás denně zásobuje něčím novým. Trochu však v tom zatím pokulhává sport, především ten na amatérské úrovni.

Přitom se sezóna všech velkých sportů, kdy se dají statisíce lidí do pohybu právě kvůli amatérským soutěžím na to se však zatím stále nějak zapomíná. Pravidla ohledně pandemie a sportu už by měla ležet na stole. Co bude třeba, co naopak ne, jaké scénáře mohou nastat a jakým způsobem se bude postupovat, by za rok a půl už mohlo být nastaveno, aby i jednotlivé kluby a mládež všech různých sportů nedrilovaly přes léto zase zbytečně.

Čekal bych také daleko větší zájem ze strany různých asociací, které sporty zaštitují, aby bylo dopředu dané stanovisko a každý věděl. Zatím není jasné ani to, zda i amatéři budou muset dokládat potvrzení ohledně očkování či negativní testy. Přitom už za čtrnáct dnů se rozběhnou fotbalové soutěže, kde se bavíme o stovkách tisíc lidí. Pak se nedivme, že se klubům do přípravy nechce...