Po tradiční letní přestávce je seriál PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku PROMĚNA IMAGE opět zpátky! V pořadí jedenašedesátý díl proběhl jak jinak než úspěšně, stejně jako předchozí změny vizáže.

Od dubna 2015, kdy vše odstartovalo, pracujeme na tom, abychom vás činili šťastnými a plnili vaše sny. Vždy to bývá den jako z pohádky, který se zapíše do paměti na celý život. Jsme nesmírně rádi, že se tento projekt těší velkému zájmu veřejnosti a můžeme pracovat na něčem, co má smysl. Měníme totiž nejen vizáž, ale děláme radost i na duši, vykouzlíme úsměvy, příjemné prožitky, vnitřní spokojenost a snažíme se dodat sebevědomí. Jednoduše zahřát u srdce. Těší nás i skutečnost, že za námi neváhají přijet lidé z celé republiky, nebo dokonce až ze Slovenska. Tentokrát k nám zavítala dáma z nedalekého Služína.

Prázdninovou vítězkou seriálu PROMĚNA IMAGE se stala jedenasedmdesátiletá Janka Dostálová. Přihlášku nám zaslala její dcera společně s vnučkou s cílem udělat mamince a babičce v jedné osobě nejen radost, ale splnit jí vlastní přání, jež zní: „Chci být na svůj věk pěkná“. A nutno dodat, že paní Janka vypadá vskutku velice dobře, má zdravou pleť, je vidět, že se udržuje a je velice energická. Pracuje na zahradě, chodí na delší procházky, využívá nabídek knihovny a účastní se kulturních akcí.

Proměny se z počátku sice vůbec neobávala, ale jak se den „D“ blížil, dostavila se mírná nervozita. Je naprosto pochopitelné, že člověk znejistí, čeká jej přeci jen neznámé prostředí, cizí lidé a netuší, jak to s jeho vzhledem dopadne... Netrvalo dlouho, aby paní Dostálová pochopila, že se nemá skutečně čeho obávat a s ulehčením se oddala péči odborníků.

Jako první začal celý tým Večerníku výběrem nových outfitů, poté jsme navštívili optiku a vybrali nové brýle, následovalo kosmetické ošetření a líčení a třešinkou na dortu byl nový účes. Na závěr a výsledek proměny se přišla podívat i rodina a kamarádka naší vítězky, načež všichni neskrývali nadšení. „Jak jste tohle udělali, to je neskutečné, vůbec bychom ji nepoznali,“ znělo ze všech stran.

Janka Dostálová si užívala i závěrečné focení. „Všechno bylo moc fajn, trochu větší změna a odreagování od normálního života,“ smála se srpnová vítězka.

A jak celý den probíhal? To se dozvíte na následujících řádcích. I tentokrát jsme vše znovu pečlivě monitorovali od A do Z, tudíž co nenajdete zde, nabízí internetové stránky www.vecernikpv.cz. Čeká tam na vás obsáhlá fotogalerie a video nejen z prázdninového kola seriálu PROMĚNA IMAGE. K dispozici je i rozsáhlý archiv všech předcházejících epizod seriálu.

-----------------

1. krok – volba oblečení

Letní díl seriálu byl tradičně započat v prostějovské prodejně RV FASHION v Žeranovské ulici, kde celou výpravu s úsměvem sobě vlastním přivítal majitel René Volek. Srpnová vítězka nejraději nosí kalhoty a halenky, preferuje černou barvu. My jsme jí však názorně předvedli, jak vkusně vypadá v různobarevných šatech. „Paní Dostálová je opravdu dáma, která se ráda líbí a umí nosit šaty s velkou dávkou elegance. Šaty s volány s nádechem po romantismu v jemnějších barevných tonech jí moc slušely,“ popsal první model René Volek. Druhá volba padla na podzimní kolekci šatů s delším rukávem z úpletového materiálu. „Barevnost a rafinovanost střihu skryjí veškeré případné nedostatky nositelky těchto šatů. Společenská sezóna nekončí a doufejme, že bude pokračovat. Paní Dostálová předvedla takzvané malé společenské, které jsou vhodné na svatby, oslavy a večírky,“ míní oděvní expert. Poslední model byl casual city. „Pohodlné bavlněné kalhoty s módní bundičkou jí opět moc slušely, navíc se jedná o velmi pohodlné oblečení,“ dokončil popis outfitů stylista René Volek.

2. krok – volba brýlí

Podpořena dobrou náladou vedla cesta celého týmu k dalšímu partnerovi, kterým je Optika Wagner sídlící na náměstí E. Husserla (bývalé Trio). Paní Dostálová je doslova brýlový typ, všechny, opravdu snad všechny vyzkoušené brýle jí perfektně padly a nutno dodat, že i naše aktérka nosí stylové brýle. A jelikož je to žena, která se ničeho nebojí, zvolili jsme trendy a originální kousky. „Klientka je dlouholetou nositelkou dioptrických obrub, a tak jsme se pro dnešní proměnu rozhodli, že klasika půjde stranou a sáhneme po extravagantnějších kouscích, které k paní Dostálové skvěle sednou. Z dioptrických obrub jsme vybrali výraznější modely neobyčejných tvarů a pestrých barev, které klientku neuvěřitelně rozzáří, působí neotřele, mladistvě a zároveň podtrhnou celkový zevnějšek. Výběr jsme završili zdánlivě nenápadnými slunečními brýlemi se zlatavými doplňky, které ale ve výsledku dodají celkovému vzhledu náležitý styl a šmrnc,“ popsal s uspokojením Radek Wagner.

3. krok: líčení

Protože šlo všechno jako po másle, tak bylo možné pokračovat v další části, tedy kosmetickým hýčkáním a relaxací. Hana Ondrejová a její Studio H, které najdete v Rejskově ulici číslo 30, poskytly Jance Dostálové prvotřídní péči a poradenství. „Sympatické paní jsem nejdříve upravila obočí a následně ho nabarvila barvou. Poté následovalo povrchové čištění pleti, na to jsem navázala ultrazvukovou špachtlí a ultrazvukovou biostimulační mikromasáží, která podporuje tvorbu kolagenu a elastinu v pokožce, a zapracovala kyselinu hyaluronovou. Nanesla jsem kyslíkový krém a aplikovala make-up,“ popsala první část ošetření kosmetička. „Paní Janka byla v tomto období opálená, takže odstín make-upu bylo vhodné zvolit středně tmavý. Aby make-up působil přirozeně, nanesla jsem dvě tenké vrstvy na sebe. Na celé oční víčko přišel jako podklad stín béžové barvy a pak středně a tmavě hnědý stín. Linku jsem zvolila tmavě hnědou a jemně ji rozmazala štětečkem, aby nepůsobila tvrdým dojmem. Na spodní víčko jsem nanesla štětečkem tmavě hnědý stín, řasy zvýraznila černou řasenkou. Tvářenku jsem použila v hnědém odstínu a vše zafixovala minerálním pudrem. Rtěnka se nabízela světlá, v tělové barvě,“ poskytla podrobný popis líčení Hana Ondrejová. „Paní Dostálové to moc slušelo, řekla bych, že omládla o deset let,“ usmála se expertka Večerníku.

 

4. krok: barvení, stříhání a styling

Vlassalon ve Fanderlíkově ulici byl místem, kde mohly dostat slovo ostré nůžky, barvy na vlasy, hřebeny a vůbec celý kadeřnický um. Pod vedením majitelky Andrey Furiakové tentokrát proběhla extravagantnější proměna, která k paní Jance perfektně sedla. Je to vitální dáma a jako taková si výstřednější vzhled může dovolit. „Paní Dostálová měla hodně šedivé vlasy, téměř stoprocentní šeď. Její vlasy jsou přitom kvalitní a poddajné, s čímž je radost pracovat,“ povšimla si hned zkraje kadeřnice. Základem byl kratší střih s jednou stranou vystříhanou vizuálně výš, a to včetně zadní části. „Vlasy zůstaly celkově více do výšky, aby paní Dostálovou opticky protáhly. Co se týče barvy, tak tentokrát nám image Janky dovolovala více se odvázat. Jako základ byl zvolen studený odstín, lehce fialový, na vrchní část hlavy růžový, který znamenal jiskru a přidal na omlazení. Styling byl pak jednoduchý a bude jednoduchý i na údržbu. Vlasy stačí vyfénovat, lehce rozházet, nastříkat lakem a stylový účes bude na světě,“ nastínila Andrea Furiaková.

 

5. krok - odhalení a fotografování

Při ranním setkání se Janka Dostálová svěřila s tím, že i když se zprvu ničeho nebála, přeci jen začala být lehce nervózní a cítit mírné obavy. Postupem času, jak poznávala tým Večerníku blíž a blíž, ji pochybnosti opouštěly, protože prostředí bylo tak přátelské, že se začala cítit naprosto uvolněně a převážila zvědavost. To jsme paní samozřejmě vysvětlili několikrát i před vlastním začátkem, ale je jasné, že osobní zkušenost je nepřenositelná. V každém případě během všech kroků dalšího dílu PROMĚNY IMAGE panovala uvolněná atmosféra a nejednou jsme se pořádně všichni zasmáli. Na odhalení se přijela podívat dcera s vnučkou a také kamarádka paní Dostálové. Naši modelku málem nepoznaly... Kulisami závěrečného focení a natáčení se staly prostějovský zámek a kino Metro. „Je náročné se postavit tak, aby to dobře vypadalo. Normálně to člověk tolik neřeší, ale tady to bylo potřeba,“ usmála se prázdninová vítězka dlouhodobého seriálu PROMĚNA IMAGE.

Komentář patronky

projektu proměny

Prázdninový díl našeho seriálu probíhal ve svěžím duchu, byl plný optimismu, energie, dobré nálady a úsměvů. Nová image paní Dostálové byla sestavena podle její osobnosti tak, aby ji vnitřně vystihla a zároveň splnila její přání, a to vypadat na svůj věk pěkně, čehož se náš tým zhostil se vší vervou. No a domnívám se, že výsledek stojí za to. Paní Janka omládla minimálně o deset let a kdybyste cítili tu novou energii, která se přidala k té její stávající... Byla to zkrátka paráda se vším všudy. Paní Dostálová byla naprosto nadšená, její rodina a známí taktéž, což nejen mě, ale i celý náš tým velice potěšilo. Doufám, že jí nová vizáž vydrží a bude se z ní radovat ještě nějakou dobu. Velice děkuji všem, kteří se na letní PROMĚNĚ IMAGE podíleli. A již teď se těšíme na další z vás. Neváhejte a hlaste se, čeká vás ojedinělý zážitek a nová jiskra do života.“

Za celý tým Aneta Křížová,

patronka projektu a redaktorka servisu pro ženy

 

4 otázky pro ženu, co se změnila...

„Nabyla jsem potřebného sebevědomí!“

* Paní Janko, jak se po PROMĚNĚ IMAGE cítíte? Splnili jsme vaše přání?

„Cítím se velice dobře, jsem nadšená a spokojená, byla jsem ráda, že jste mi změnili střih a celkově jste mě vylepšili. Nikdy bych si nemyslela, že takto můžu vypadat. Mám pocit, že jsem nabyla potřebného sebevědomí. Opravdu bych ani nepomyslela na to, že se v mém věku můžu ještě takto omladit.“ (úsměv)

* Co vás na celé proměně nejvíce překvapilo?

„Velice, ale opravdu velice mě překvapil přístup všech lidí v týmu, všichni se mi tak moc věnovali, byli naprosto profesionální, přesto však příjemní, přátelští a měli se mnou trpělivost. Panovala moc fajn atmosféra. Opravdu jsou to lidi na svém místě jak profesně, tak lidsky. “

* Jak na vás reagovala rodina a známí?

„Všichni byli velice překvapení a nemohli uvěřit tomu, že jsem to já. Natáčeli si mě na telefony, ať mají na mě prý milou vzpomínku. (směje se) Říkali, že to snad nejsem já, ta sedmdesátiletá babička, že na to vůbec nevypadám, jak jsem najednou omládla. Takže jsem vděčná za to, že to opravdu splnilo svůj účel.“

* Co byste vzkázala čtenářkám Večerníku?

„Přeji všem, kteří se přihlásí, ať se ničeho nebojí, vždyť se na ně usmálo štěstí, protože to opravdu stojí za to. Věřím, že budou z PROMĚNY IMAGE, ale i z celého týmu nadšení stejně jako já. Děkuji za vše, budu na to ještě dlouho vzpomínat.“

Prázdninový díl seriálu PROMĚNA IMAGE od PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku najdete v tištěném vydání, které vyšlo v pondělí 30. srpna a seženete jej v redakci na adrese Vápenice 19