Velkými turbulencemi si prošel tým LHK Jestřábi Prostějov v posledních dvou letech. Z mužstva nezůstal kámen na kameni. I realizační tým prodělal velké změny, zůstali jen „nesmrtelní“ Josef Ovečka a Ivo Peštuka.

Po velkých změnách se ale čekají velké věci. A podle Večerníku právem. Letos seskládaný tým by mohl konkurovat i kvalitě, která tady byla přede dvěma lety. Bohužel kvalitě na papíře. Tehdejší mančaft to dotáhl jen na dvanácté místo. A dost se v tom plácal. Současný by měl být kvalitativně srovnatelný, zato však s vyššími ambicemi.

Trenéři Totter a Wojnar mají nyní vytvořený kvalitní, zkušený tým, zejména s nebezpečným útokem, jak se ale ukázalo, tak také s kvalitními brankáři v zádech. Soupiskově patří Prostějov do první šestky, kde aspiroval i v minulosti. A i když chodil do play-off z pátého šestého místa, neprošel přes první kolo.

Vedení prostějovského hokeje by to nepochybně rádo změnilo. A náš tip je, že se to podaří. Sice se může zdát, že proti týmům jako Poruba, Vsetín, Přerov nebo i Třebíč to bude nesmírně těžké. Ano, bude. Ale Jestřábi tentokrát své kvality potvrdí. Spíše však až v play-off. Oproti předešlým letům má Prostějov k dispozici velmi zkušený tým, u kterého se dá čekat, že forma bude gradovat právě ve vyřazovacích bojích. Právě to se stane, tým v základní části neurazí, ani nepřekvapí. Vytáhne se až později.

Pokud vydrží finance a podaří se udržet dostatečný počet hráčů nebo se nestane něco neočekávaného, předvídám, že letos se prostějovský tým posun nahoru udělá. A klidně až do semifinále. A pak, kdoví…?