Daleký výjezd k posílenému soupeři. A následně jasná výhra bez obdržené branky a spousta spokojenosti. Právem. V takový start do ligy nedoufal asi ani ten největší optimista. A to přestože Sokolov nepatří k favoritům soutěže.

Jestřábům nepochybně nyní, v této situaci, velmi pomůže týdenní pauza, kterou mají před zápasem s Ústím nad Labem. Tým ze severu Čech naopak ve středu hraje – shodou okolností právě se Sokolovem. Trenéři i hráči Prostějova budou mít nejen více sil, ale také další možnost, jak si hru svého nového soka načíst a připravit se na něj.

Pro kouče i hráče však bude mít pauza ještě další význam. Po vysokých výhrách totiž může panovat (a někdy oprávněně) obava z toho, aby se tým nevznesl příliš vysoko do oblak. A zůstal naopak nohama na zemi, v tomhle případě tedy spíše bruslemi na ledě. Jasná výhra nad týmem, který před sezónou posílil a může směřovat do play-off, k tomu svádí.

V dalším utkání s Ústím nad Labem se tak neukáže jen kvalita Prostějova po fyzické a hokejové stránce. Tu hokejovou by přinejmenším podle jmen mít měl. Ale taky vyzrálost týmu. Ta bude hodně hrát roli při tom, když se mužstvo bude snažit navázat na předešlé úspěchy. A včas se naopak oprostit od případných porážek.

Zatím však vypadá vstup do sezóny dobře. Tím spíš, že po Ústí nad Labem Hanáky čeká konečně i jeden atraktivnější soupeř, a sice Havířov. Teď už jen udržet tempo a seřídit mušku, aby mohli za týden a něco Jestřábi slavit první vítěznou sérii.