První zápas a hned vítězství 5:0. Výsledkově jasné, v některých okamžicích ale vydřené – Sokolov nechtěl přenechat Jestřábům body zadarmo. Kdekdo už však možná kroutil hlavou nad takto vydařeným vstupem do sezóny. Navíc v dalším zápase čekalo Ústí nad Labem. To nepatří trvale k TOP týmům soutěže, v předešlých zápasech se mu nedařilo a muselo jet přes většinu republiky. A Jestřábi měli díky losu týden na přípravu.

Jenže se ukázalo, že jedna bolístka Prostějov pořád trápí. A tou je proměňování šancí. Kloz, Novák, Babka, Mrázek nebo Jáchym. To jsou všechno hráči, od nichž se čeká pravidelný přísun bodů. Jenže tentokrát si všichni – i jejich spoluhráči – vylámali zuby na skvěle chytajícím Hamalčíkovi. Brankář Ústí potvrdil svou dřívější skvělou formu, přitom čelil čtyřicítce střel a často ze slotu a celkově z nebezpečných palebných pozic. Neplatilo tedy „Nedáš ranky, nedáš branky“.

Prostějovské fanoušky navíc kromě počtu střel mnoho věcí potěšit nemohlo. Zmatky kolem návratu z trestné lavice koncem třetí třetiny, bídný vstup do utkání i evidentní střelecká nemohoucnost nejsou to, co by diváci očekávali. Jestřábi zkrátka po všech stránkách dostali nepříjemnou a bolavou facku. A bude nesmírně důležité, zda se chytnou na trápícím se Havířově.