Každá výhra je důležitá, káže pravdivě obecná sportovní formulka. Některé příznivé výsledky jsou však přece jen významnější než jiné. Z různých důvodů. Pro ten zatím poslední žen VK Prostějov nad kolektivem z české metropole platí minimálně dvojnásobná důležitost bezezbytku.

Proč hlavně? Neboť mladičký Šternberk na úvod letošní UNIQA extraligy porazilo vékáčko jaksi povinně, cokoliv jiného by se vší úctou k Sokolu znamenalo nepříjemnou blamáž. A bitva s Olympem byla první vážnou prověrkou v novém domácím prostředí Národního sportovního centra PV. Proti papírově srovnatelnému soupeři, tudíž šlo o dost klíčový test výkonnosti.

Zvlášť po předchozí porážce na palubovce Ostravy, v kontextu tamního duelu zbytečně bezbodové 1:3. Kdyby dílčí neúspěch na severu Moravy okamžitě následovala další prohra na vlastním hřišti s pražským výběrem, který navíc nastoupil bez dvou ostřílených opor Lucie Smutné a Barbory Purchartové, znamenalo by to citelný úder do zvýšených ambic hanácké skvadry v aktuálním soutěžním ročníku.

Však si vzpomeňte na loňský případ. Vcelku povedený start se čtyřmi získanými body proti Šelmám Brno a Přerovu vystřídala dvě podlehnutí KP Brno (rozdělená covidovou výlukou) – a už se Prostějovanky vezly dolů až na průběžné dno tabulky. Začátky prostě bývají stěžejní: kdo jej nezachytí, dostává se do značné nevýhody.

Tím pádem buďme moc rádi za vydařený obrat s PVK z 0:1 na 3:1, obzvláště vzhledem k osmi zahozeným setbolům v zahajovací sadě… Leckterý mančaft by takový moment zlomil směrem k jasné porážce. Čadovy svěřenkyně se naštěstí „pochlapily“ a místo rezignace tím víc zabraly, aby ukázaly své volejbalové kvality.

Podařilo se, teď můžeme zvesela dál. Pod Ještěd vstříc favorizovanému Liberci, pak znovu do vlastní haly na Šelmy. A jak trefně řekla hrdinka Kája Fričová: každý bod se počítá!