Ahoj všichni,

ať se nám to líbí, nebo ne, léto prostě skončilo. Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat, jak by se k tomu trefně vyjádřil český génius Jára Cimrman.

 

Skončilo nám také Prostějovské kulturní léto a tak by stálo za to kapku se o něm zmínit. Už to, že vůbec proběhlo, je doslova malý zázrak, protože takové věci se plánují minimálně rok dopředu. A plánovat něco v době covidové, to je opravdu záležitost, kdy víte, že jdete do rizika s tím, že vše skončí jedním velkým fiaskem. Naštěstí osud dal tu možnost a kultura se na náměstí opravdu objevila. Lidé se mohli zaposlouchat, zazpívat si i „zatrsat“. Můžeme diskutovat, někteří to tak stále dělají, o tom, zda bylo nutné mít na náměstí zátarasy a kontrolovat „covidové papíry“, leč šlo jen a jen o nutnost, která vycházela z aktuálních opatření platných i na nedávno skončeném Wolkrově Prostějově. Tudíž kdo hovoří na Facebooku o „fašistech“, případně píše do celostátních plátků, že jsou v Prostějově magoři, tak by se měl asi trochu vyklidnit. Shazuje tím práci těch, kteří připravili celé tohle kulturní léto, koneckonců i Wolkrův Prostějov, doslova potili krev a byli na ně upřeny zraky nejen široké veřejnosti místní, ale i přespolní, vedení města pochopitelně nevyjímaje.

Pan primátor se nedávno zmínil o tom, že když se rozjede, děkuje za práci každému a není k zastavení. Myslím, že tentokrát může poděkovat otevřeně a zcela bez ostychu celé partě z Kulturního klubu DUHA, která díky zkušenostem, přiznejme si, že i známostem, sestavila a pak realizovala letní prostějovskou kulturu. Domnívám se, že Martina, Alena, Jarda, Markéta a další toho udělali tolik, že je může hřát u srdce, že se něco tak skvělého povedlo. Takže snad zase za rok.

Marty