„Chance liga je vyrovnaná, porazit může každý každého“. Ano, tohle klišé už známe. A netýká se – v různých obměnách, ale ve stejném smyslu – jen druhé nejvyšší hokejové soutěže. Trenéři, funkcionáři, hráči, mnozí tato slova opakují ve fotbale, florbale, basketbale, zkrátka všude. Často je to přitom i pravda.

Přesto však i letos platí, že některé týmy jsou snáze k poražení, jiné hůře. A souvisí s tím i zápasový program. Ten nyní Jestřábům přeje. Ven vyjedou do blízkého Šumperka, doma pohostí Kadaň. Loni? Téměř jistých šest bodů. Letos už to spíše vypadá na jistotu tří a vydřený další jeden, dva, snad i tři body. Zatímco Kadaň zůstává tam, kde je už pár let, Šumperk šel výrazně nahoru. Je to zatraceně nepříjemný a nebezpečný soupeř, který hraje týmově.

I tak se tito dva soupeři zdají být hratelní. Přinejmenším v porovnání s tím, co čeká Jestřáby příští týden. Kromě toho, že poprvé v sezóně odehrají hned tři zápasy, střetnou se v nich s velice silnými týmy: venku s Jihlavou a Porubou, doma se Vsetínem. To je tedy los… Na druhou stranu je to zároveň pořádná motivace pro tým se nahecovat. A taky snad skvělá nabídka fanouškům, našim i soupeřovým. Nepíšu to jen tak, letošní návštěvy jsou zatím celkově bídné. A když by je nezvedly podobné šlágry, jak jinak by se čísla dala navýšit?

Prostějov každopádně čekají dva zajímavé týdny. Stejně jako předůležité boje o body. Pokud jich získá tým proti Šumperku a Kadani všech šest, může jít do mačů s favority s čistou hlavou. A pak? Pak už opravdu bude moct vyhrát každý s každým…