Září se překlopilo v říjen a letní počasí předalo žezlo tomu podzimnímu. Stejně tak ale doba zdánlivé covid pohody skončila. Proč tak soudím? Počty případů znovu rostou, minulý týden už překonaly číslovku tisíc. A i na Prostějovsku se do karantény dostávají rodiny, celé školní třídy nebo sportovní týmy.

Ani sportovci totiž nejsou ušetřeni pozitivních testů a následné izolace. Často se pravda jedná o bezpříznakový průběh. Na to ale úřady neslyší – karanténa a basta. Pro aktéry je samozřejmě takový verdikt průšvihem. Nejenže si musí pak vyřídit vše v zaměstnání a načas i přijít o část příjmu, ale u sportovců to znamená i dočasný konec trénování a turnajů. Takových případů navíc se zhoršujícím se počasím a nástupem sezónních chřipek bude ještě přibývat.

Pro sportovní kluby tak nastává problém. Může se totiž brzy stát, že pro karanténu mnoha hráčů a hráček některé týmy jednoduše neposkládají sestavu. Co bude následovat, je jasné: přesuny zápasů, devalvace kvality těch, které přesunuty nebudou, problémy s organizací. Může pak nastat klidně přesun celých kol, následně přerušení soutěže a v extrémním případě jejich zrušení. Opět.

Možná jen příliš brzy maluji čerta na zeď. Vývoj situace je však velice podobný tomu loňskému.