To je tedy jízda! Prostějov má za sebou veleúspěšný říjen a druhou polovinu září. Kvůli porážce od Vsetína už se sice neveze na vítězné vlně, celkově má ale výbornou bilanci. A nic nenasvědčuje tomu, že by si ji tým z Hané měl v dohledné době pokazit. Faktem ale je, že Jestřábi tak trochu boří předsudky, jeden za druhým.

Předsudek první? Bude slabší obrana. Hodně se o tom mluvilo v přípravě i na začátku sezóny, slabinou Prostějova měla být defenziva. Určitě v porovnání s útokem. Výsledek? Jiný a přitom ne opačný. Jestřábi totiž předvádí skvělou hru dopředu a velmi dobrou dozadu. Aktuálně se třeba mohou pyšnit druhým nejmenším počtem inkasovaných branek z celé soutěže. Tým nadto ve více než polovině odehraných zápasů inkasoval dva a méně gólů. A na to už se v hokeji dá vyhrávat.

Předsudek druhý? Venkovní prostředí je nevýhoda. U Jestřábů to platí opačně. V tabulce venkovních zápasů je Prostějov první, dokonce ještě neprohrál. Naopak doma před vlastními fanoušky už to taková sláva není, bohužel.

Třetím předsudkem pak jsou papírové předpoklady. Proti Kadani a Šumperku měl Prostějov jasně uspět. Naopak trojzápas s Jihlavou, Vsetínem a Porubou se zdál až příliš velkým soustem. Jenže Jestřábi naopak málem zaváhali se Šumperkem a Kadaň je potrápila. Proti třem favoritům naopak uzmula skvělých šest bodů.

Podzim Jestřábů je zkrátka plný překvapení. Stejně jako boření mýtů a předsudků.