Před nedávnem jsem v této rubrice psal, jak je škoda, že hokejoví Jestřábi nevyužívají ještě víc svého příznivého losu v Chance lize 2021/22 k výsledkově ideálnímu startu do nové sezóny. Od domácích porážek s Ústím nad Labem i Frýdkem-Místkem si však Hanáci další výpadky proti papírově slabším soupeřům již odpustili, navíc přidali cennou výhru na ledě posíleného Šumperka.

Pak navíc prodloužili vítěznou jízdu také o vynikající triumf v Jihlavě na počátku osmizápasové série konfrontací se samými (spolu)favority soutěže. V tu chvíli byli prostějovští muži na pomyslném vrcholu, díky hromadě posbíraných bodů dotírali z průběžně třetího místa tabulky na vedoucí duo Třebíč a Litoměřice. Hlavně venku přitom excelovali maximálně účinným herním pojetím, celkově skvělými výkony.

Přesto je na bezbřehý optimismus ještě moc brzy. Následovala totiž prohra se Vsetínem, rezultát duelu v Porubě při psaní těchto řádků zatím neznám. Každopádně až po dovršení výše zmíněné šňůry osmi těžkých utkání bude možné říct více o reálných možnostech LHK v probíhajícím ročníku druhé nejvyšší české soutěže. Včetně toho, zda draví ptáci mohou útočit na postup do čtvrt/semifinále.