Lukostřelba si dává krátký oddych. Aby následně mohla nabrat dech. Program závodů je obvykle náročný, nemine víkend bez desítky akcí po České republice a už vůbec netřeba zmiňovat výjezdy do zahraničí.

Lukostřelba má výraznou stopu i na Prostějovsku. Aktuálně zde působí tři lukostřelecké kluby. Sport se tak v regionu ve velkém rozvíjí. Hlavně v případě Lukostřelby Prostějov, velkého, úspěšného klubu, který pořádá i domácí mistrovství se ale nabízí otázka, zda má ještě kam růst?

Odpověď je přitom jednoznačná – jistěže ano. V oddíle je hned několik tuzemských mistrů, reprezentantů, velkých nadějí sportu. Klub má spoustu členů v mládeži, mnoho z nich střílí i za dospělé – a úspěšně.

Klub přesto může mířit ještě výš. Třeba k tomu, aby první tuzemský šampionát konaný na náměstí v Prostějově nebyl posledním. Nebo až ke hvězdám, tedy k větším úspěchům na mezinárodní scéně. Účast na mistrovství světa? To je úspěch. Dalším stupínkem by však mohl být větší úspěch na něm. Totéž platí o reprezentaci celkově. Prostějov už v ní má několik reprezentantů, může jich být ale klidně i více.

Pokud jde přitom o růst dalších lukostřeleckých oddílů, i ty mohou dále nahoru. Lukostřelba totiž ukazuje, že má jako sport potenciál. A postupně roste.